aşkın elif hali ve gitar

27 Aralık 2010 Pazartesi
taze ergendim o zamanlar güven erkin erkal'ın bir müzik programı vardı radyoda maksimum rock'tı sanırım adı. onu dinlerken walkmanden, o zamanlar walkmen vardı annem doğum günümde almıştı, orada duydum ilk kez şarkılarını ertesi gün tüm bedenimle uğraştım kasedini aradım, kaset vardı o zamanlar, az bi süre sonra buldum bir yerlerden kasedini ama hiç hatırlamıyorum nasıl olduğunu. bulamayımışım gibi değildi.
gitar sesini sevmem, hatta gitar çalgıların en rezilidir gözümde, onun şarkılarında sevdim gitarı. çok çok sonra biraz da kimya dawson şarkılarında sevdim, belki başka başka yerlerde anlık sevgilerim olmuştur gitara, hatırlamıyorum şimdi.
kim bilir ne zaman aldım kitabını, tabii insan sevince bir kere tanımaya çalışıyor. kitabı varmış aşkın elif hali diye. dün gece bi kere daha okudum. büyülenmedim ama ilk gençliğim geldi gözlerimin önüne. sadece bunu hissettim aslında. yeni bir şeylere hayran olmak için fazlaca gitgindim.
çok sevdiğim vardı o yıllarda. hala da severim o zamanlar sevdiklerimi ama epeydir yeni sevmiyorum bir şeyi.

neyse kitabında yazıyordu adetim değildir pek alt çizmek ama gençlik hatrına çizdim şu cümlesinin altını. dün seni andım yolda görsem tanımayacağım insan.

"içinizde ince bir sızı yinelendiğinde
eskiyensinizdir artık
siz eskimişsinizdir

ne güzel!"

0 yorum: