dar ağacı ve oruç

27 Aralık 2010 Pazartesi
taze ergendim o zamanlar dini biliyordum ezoterizm, sufizm ilgimi çekiyordu mevlana, şems neyse de bir adem vardı babasıydı aslında insanlığın. üç beş sözünü hatırlarım hala ve hala hatırladıkça tüylerim diken diken olur. bilirsiniz yurt yayınları tarih seti gibi bir şey çıkarmıştı. nerdeyse hepsini okumuştum. bir arkadaştan almıştım kitabını sonra denizli'ye giderken tren'de unutmuştum. sonra yıl sonra kitabını kaybettiğim kişiye aynısını gene almıştım.
çok hikayesinin gerçek olduğunu sanmıyorum. ama bazen insanlar sanmadıkları şeyin olduğunu bilirler. eğer din iyi bir şey yaptıysa tarihin herhangi bir döneminde, mistikleri çıkardığındandır. düşünüyorum bu adam gibileri din olmasa asla hatırlanmazdı.
neyse elimde senin yazdığın hiç bir şey yok. kitapların altını çizmeyi sevmem beyin kıvrımlarının altını çizmeyi sevdiğim kadar. bugün seni andım ihtiyar adam iyi ki öldürülmüşsün.

"bazen allaha ulaşmak için iki rekat namaz kılmak yeter, ancak o namazının abdestinin insanın kendi kanıyla alınması gerekir."

0 yorum: