üçüncü derece denklemler ve gökyüzü

27 Aralık 2010 Pazartesi
taze ergendim o zamanlar internet falan hak getire vardı sağda solda evlerde ama benim bilgisayarım bile yoktu. bir odam vardı terasta. müstakil evler vardı o zamanlar uyunan, şimdi yoklar. ilk nerde okudum ve çok sevdim bilmiyorum, öte dünya varsa ve öte dünyada bir insanla içme şansımız olsa onunla içerdim.
bir ansiklopedi sayfasından kopardığım resmini gezdirmiştim sınıfta, tarih dersinde lise ikinci snıfta, o zamanlar liseler hazırlık dahil dört yıldı ya da aynı okulda yedi yıl okuyup birlikte büyüyen güzel insanlar vardı. düşünüyorum da bağlayıcı bir adam aslında çağının ötesinde. ve cesur, ve şanslı. şimdi yaşasa popülizm denen illetin kurbanı olurdu. tweeter'da mesela çok takipçisi olurdu.
bir itabını almıştım sevgi yolundan ikinci el arkasında tuzot yazıyordu. hala durur o kitap ve şimdi kafamı çevirip ona bakacağım. eskimez kitaplar bilirsiniz. ve eskimez bazı insanlar.
neyse kitabında yazıyordu pek adetim değildir altını çizmek kitapların. bugün seni andım yolda görsem tanımayacağım insan.

"sevgili seninle ben pergel gibiyiz
iki başımız var bir tek bedenimiz
ne kadar dönersem döneyim çevrende
ergeç başbaşa verecek değil miyiz"

0 yorum: