bir seçim yazısı 2 - hayat seçimlerden ibarettir

15 Haziran 2011 Çarşamba


çok büyük ikilemdir, muzlu süt mü yoksa çilekli süt mü içeceğine karar vermek. nasıl ki bir rakı adabı, bir şarap kültürü varsa bu işin de kültürü vardır. bir kere marketten alırken doğru almak gerekir. alacağın çilekli ve muzlu süt sayısı kesinlikle çift sayı olmalıdır. böylelikle dostu dosta kırdırmamış olursunuz. diğer yapılacak iş ise, dolabın rafına dizerken çapraz dizme usulünü kullanmaktır ki; süt içilmeye karar verdiğinizde şartlar eşit olsun. içilmek istendiğinde dolabın kapağı açılmalı ve bir kaç saniye içinde ne içeceğine karar vermek gerekir. işte bu bir iki saniye çok ikilemlidir. göz açıp kapayana kadar geçer ancak dengeler birisi lehine bozulacaktır artık. bu zor kararı verdiniz mi gerisi kolay.

muzlu süt hızlı içilir ki yoğun muz tadı alınsın. yok çilekli olan içiliyorsa işte o yavaş yavaş içilmelidir. keskin çilek aroması her defasında damakları, dişleri ve dili vursun hissettirsin kendini. çilekli süt ağız tadıdır, muzlu süt boğaz tadı. bu dediklerimi sakın unutmayın.



3 yorum:

Aliye dedi ki...

çilek dedin annemin şekerde bir gece beklettiği,ben uyanık olduğum her an şekerli çileklerin bir bir tükendiği,benden kalanlarla annem sabah reçel yaparken mis gibi çilek kokusuyla uyandığım günler geldi aklıma..aslında reçel sevmem ben... sütlerden reçele de böyle geçerim işte =)

la petite mort dedi ki...

doğrudur tadını sevmesem de çilek reçeli güzel kokar. hatta en reçel, reçel çilek reçelidir. incir reçeli popülizmden ibarettir.

Aliye dedi ki...

ben de en birinci reçel çilek reçeli derim,doğru diyorsun merak etsem de yemek gelmiyor içimden popülitesi yüksek incir reçelini=)