ankara idrak turu

8 Şubat 2012 Çarşamba


son günlerde hep bunu dinliyorum. güzel şarkı güzel yorum. bir de şükriye tutkun'un söylediği hali var. şükriye tutkun hep güzel şarkıları söyler zaten. kötü de söylese, seçtiği şarkı güzeldir. güzel şarkılar kendisinin tekelindedir sanki.

ankara'yı anlamak istiyorum bu aralar. daha doğrusu ankara'yı seven insanları anlamak. sanılmasın sakın, izmirli bir insanın kibriyle soruyorum bunu. hele de bu aralar izmir ile maddi manevi tüm bağlarımı koparmışken buna asla kalkışmam. ankara'yı anlamak istiyorum, bir insan ankara'yı neden sever onu anlamak. ankara'ya bir idrak turu düzenlemeliyim belki de. defalarca gittim, hep birileri vardı yanımda, asıl mesele birilerinin olması değil, birileri hep olur, olsun da zaten. hep bir şeyler için gittim ankara'ya öyle avare avare dolaşmaya değil. bu sebeple sanırım ankara için çok hatıram var anlatabileceğim ama resmedebileceğim tek fotoğraf yok hafızamda. oysa kasvetli şehirleri severim ben. kimse ne yapmam gerektiğini söylemesin ankara'ya idrak turumdan önce, evet evet buna ihtiyacım var. ne yapacağımı söylemesin, sadece elimden tutsun ve desin ki al burayı sen seveceksin. izmir'deki fransız kültürün arkasındaki sokağı sevdiğin gibi ya da moda'daki herhangi bir sokağı sevdiğin gibi seveceksin. sonra ben o sokağı seveceğim. ve beni bira içmeye götürecek. al diyecek bu barı seveceksin, kadıköydeki barları sevdiğin gibi seveceksin, alsancaktaki barları sevdiğin gibi. sonra ben bir şey sormalıyım, ensemble galatia'yı bugün dinlemenin bi yolu var mı diye. bunu da başarırsam, idrak turum biter sanırım. ben o şehri severim.

ankara bunu hakediyor olmalı. benim için tamamen tesadüfen bu kadar özel olan bu şehir, bunu hakediyor.

9 yorum:

Unknown dedi ki...

hakediyor olmalı haketmeli yoksa ben bile ankarayı neden bu kadar çok sevdiğimi açıklamak zorunda kalabilirim

la petite mort dedi ki...

bu aralar bi ankara gezisi yapıcam ve umarım yıllardır gitmediğim bu şehirde bu sefer bi şeyler bulacağım. kendimi huzurla hissettiğim bi yer.

Unknown dedi ki...

gel tabi eminim ankara sana huzur verecektir.

la petite mort dedi ki...

sahi sen neden seviyorsun ankarayı.

Unknown dedi ki...

bu biraz karışık ve uzun.ankarayı seviyorum çünkü ankara benim. yani ben ankarayım.

la petite mort dedi ki...

şimdi sen enel ankara diyorsun, ben de bu aralar ankaraya gidicem diyorum. ben sana mı geliyor oluyorum o zaman.

Unknown dedi ki...

evet öyle de denilebilir. ama şu var ankara sadece ben değilim o yüzden geldiğin sadece ben olmayabilirim. anlatabiliyorum dimi ?

la petite mort dedi ki...

anladım galiba; sen ankara değilmişsin, ankaraymışsın ama tek sen ankara değilmişsin 5-6 milyon insan daha varmış. bunların bazıları milletvekiliymiş, bakanmış.

anlamamış olabilirim.

Unknown dedi ki...

hayır gayet güzel anlamışsın ama tam anlamamışsın. geri kalanını sana anlatıcam sonra ben;)