zamansız huzur

6 Şubat 2012 Pazartesi


herkes gittiğinde -kendin de dahil-
hüzündür geriye kalan
biraz blues dinlemek lazım vesselam*

tek taraflı bir aşk hikayesi anlatacağım kimsenin kimseyi sevmediği, içinde sevmeye yer olmayan bir aşk hikayesi. sevme yetisini kaybetmiş, sevmeyi isteyen bir adamın yaşadığı bir aşkı. adam gecenin esmer karanlığını da en az sevemediği kadınlar kadar sevmek istiyordu. içinde huzurla kaybolmak istiyordu o zaman diliminin -an ki fıskiyesidir sonsuzluğun. bir adamın yokoluş anı tam da o zamandır bilir misiniz? sınıf başkanlarının tahtaya yazmadığı yegane gerçek budur. bir adam sevemediği zaman huzurunu kaybetmiştir. huzurunu kaybeden bir adam ne yapar bilir misiniz? konuşur. sadece konuşur. sınıf başkanlarının tahtaya yazdığı yegane gerçek de budur. konuşunca bir adam artık sevemez. ya da tam olarak sevemediğinden konuşur. nerde konuşan o adamı görürseniz, onun gözlerine bakın. huzursuzluğun hüznünü göreceksiniz. ve hangi adamın gözlerinde hüznü görürseniz bilin ki o adam sizi sevemeyecek. dünyadaki kimseyi sevemeyeceği gibi.

ve o konuşan adamı sizin için ağlarken görürseniz bir gün bilin ki; sizi hiç sevemediği için ağlıyordur. ama siz varken o adamın yanında - sizi hiç sevmemiş bile olsa- huzur vardır, gözlerinin bebeğinde bir yerlerde. o adamın gözleri küçücük olduğundan göz bebekleri de küçücük olabilir. huzuru da küçücük olacaktır. küçük de olsa huzuru, huzurdur. sizi sevmiş olmanın ihtimalindeki huzurdur.

o adamı tanıdınız mı bilmiyorum? belki de sevdiniz, seviştiniz? size şiirler yazdı o adam? sizi hep sevmek istedi? siz izin vermediniz? son içtiği kadehte aklına geldiniz? dudaklarınız tadı var mıydı bardakta onu düşündü? dudaklarınızın tadını biliyor mu, onu düşündü? sizin çirkinliğinizi unuttu belki de, ya da kimbilir siz güzeldiniz ama gelmemiştiniz? ya da siz öylesine çektiniz ve gittiniz? siz o adama ne yaptınız bayan?

*bazen anlatılmasa da olur. konuşmak hüznün yansımasıdır.

4 yorum:

Aliye dedi ki...

kadın hep konuşur erkeğin yanında..konuştukça sevişir,konuştukça tartışır,konuştukça doyar,özledikçe konuşur,konuştukça korkar,konuştukça dertleşir,konuştukça ağlar hatta nefret eder konuştukça,..erkek derya, dudakları her açılıp kapandıkça kadın ise bu derya içre balıktır..konuştukça yüzer kadın..
kadın susarsa bilin ki balık ölmüştür.

la petite mort dedi ki...

konuşan kadın diridir demek. ölü bir adamın yanındaki diri bir kadın çok gürültü yapan bi ikili olur desene

Unknown dedi ki...

tam olarak sevmek nasıl oluyor söyler misin ? ( nereye bilmiyorum ama dokundu galiba bu yazı bana )

la petite mort dedi ki...

"ya da tam olarak sevemediğinden konuşur." noktalamayla aram yok pek bi de şöyle oku"ya da tam olarak, sevemediğinden konuşur."

dokunmasına sevindim, belki yutkunmuşsundur bile.