koç burcu ölümsüzü

3 Nisan 2012 Salı


çalan şarkının onlarca versiyonunu dinlemeniz mümkündür. ama birisini en çok sevmeniz gerekirse o da bu versiyonu olmalı. bugün aklıma sabahttin ali'nin değirmen hikayesi geldi. harflere dökülmüş en güzel aşk hikayelerindendir. sen aşk hikayelerini sever misin adaşım? bir çingenenin aşkını anlatıyor değirmen. sen çingeleri sever misin adaşım? biliyorum adaşım insan kendinden uzak oldu mu hem aşk hikayelerini hem de çingeneleri sever.ikisi de yaklaştıkça korkutur, ikisini de tanımak yakınlaştıkça cesaret ister tam da böyle bir günde adaşım, aklıma sabahattin ali geldi. nerden geldi bilinir mi hiç. akıl bu adaşım neyin nerde nasıl geleceği hiç bilinmez de hep bir şeyler gelir durur. gelinen bir yerdir akıl. bir kıssa vardır muhammed bin abdullah ve ali bin ebu talip hakkında ali bin ebu talip, muhammed bin abdullah'a bir gün demiş ki ben hiç bir şeyi düşünmeden namaz kılacağım. muhammed bin abdullah demiş ki bu sabah namazını hiç bir düşünmeden kılarsan sana benim ceketimi vereceğim. tamam demiş ali, ertesi gün sormuş aliye muhammed ey ali demiş ne yaptın kıldın mı namazı düşünmeden. yok demiş ali peygambere hangi ceketini vereceğini düşündüm durdum namaz boyunca. bu hikayeyi yanlış anlatmış olabilirim ama özü bu olan bi kıssaydı işte. nerden baksan bahis, nerden baksan iddia var ortada.

neyse adaşım dönelim biz konumuza sabahattin ali geldi bugün aklıma nerden geldi kimle geldi bilmeden bir öğrendim ki bugün ölüm günüymüş. ey gidinin sabahattin alisi öldürülme gününde istanbulda bir adamın aklına gelmek de varmış. seni öldürenin adı kimselerin aklına gelecek mi bakalım bir gün öyle durduk yere. nerde be adaşım kürk mantoyu madonnaya giydirmeden 64 yıl sonra anılmak kimin haddine.

3 yorum:

Aliye dedi ki...

Sabahattin ali ile ilgili Filiz ali ile yaptığım röportajda "meskeni dağlardır babamın ve en iyi yere emanettir"demişti.
doğduğum gün ölen adama saygılarımla..

la petite mort dedi ki...

doğum günün kutlu olsun o zaman aliye. çalan şarkı senin olsun.

Unknown dedi ki...

Çingeneleri severim adaşım Sabahattin Aliyi de severim,doğum günlerini de. Hepsi gibi yazdıklarını okumayı da.