insan ilişkileri

4 Temmuz 2012 Çarşamba
şimdi gözlerimizi kapatıp
usul usul aşık oluyoruz
aşka dair ne varsa o oluyoruz
yarın gözlerimizi açıp
usul usul insan oluyoruz
aşka dair ne yoksa o oluyoruz

10 yorum:

Adsız dedi ki...

kapalı kalsa olmaz mı?
hem ben insan olmaktan da sıkıldım çok.

la petite mort dedi ki...

kapalı kalabiliyorsa hep, bırak kapalı kalsın. en azından ben gelip aç gözünü diye dürtmem.

Adsız dedi ki...

ama hep dürten biri olur.
marifetmiş gibi gözümüze sokarlar insanlığımızı.
aciz aciz yaşamaya kaldığı yerden devam ederiz adice.
ne acı

la petite mort dedi ki...

oysa insan metabolizması sonsuza kadar gözü kapalı olmaya, uyumaya uyumludur. buna ölüm diyorlar, ama ya bu bir aşk haliyse. bunu sufiler ve uzakdoğu bilgeleri anlamışlar galiba.

Adsız dedi ki...

sufi de, bilge de canımı ye.
onların anlayıp bizim anlayamadığımız öyle çok şey var ki. Kızılderililer, paganlar, budistler... sanırım insanlık tarihinin en aptalları biz modern insanlarız. aborjinlerin yaradılış hikayesini okuduğumda bundan emin oldum.

"Tüm dünya uykudaydı. Her şey sessiz, hareketsizdi ve hiçbir şey büyümüyordu. Hayvanlar yeraltında uyumaktaydı. Bir gün gökkuşağı yılanı uyandı ve dünyanın yüzeyinde süründü. Her şeyi bir kenara itti ve bu onun tarzıydı. Tüm bir diyarı gezdi ve yorulduğunda kıvrılıp uyumaya başladı. Böylece heryere izini bıraktı. Sonra geri döndü ve kurbağalara seslendi. Onlar da su dolu kocaman mideleriyle ortaya çıktılar. Gökkuşağı yılanı onları gıdıklayıp güldürdü. Sular ağızlarından çıktı ve gökkuşağı yılanının izlerini doldurdu. Göl ve nehirler böyle yaratıldı. Daha sonra çimenler ve ağaçlar büyümeye ve yeryüzünü yaşam doldurmaya başladı."

la petite mort dedi ki...

ne kadar güzel ne kadar naif bi hikaye. bir de modernitenin hikayesine bak, "önce big bang vardı daha sonra karbon bazlı atomlar öyle ortalarda dolanırken farklı farklı şekillere girdi, sonrası reaksiyonlar, evrimler......." çok sıkıcı.

bir de bana pagan de biliyorsun pagan demek köylü demek björkün pagan poetry şarkısı da köylü türküsü demek. yazarı da kul nesimi.

Adsız dedi ki...

modernitenin te içine sıçayım afedersin.

ve lütfen tikkatli okuyup etrafından dolanın sayın mort. türkünün yazarı sevda bağcan. bjork'e iyi paraya sattı. sonra kadın klibinde sevgilisiyle alenen sevişince bağcan bağnazlık yapıp türküyü geri istedi.
bjork mecburen klibin başındaki sevişikli sahneleri filtreletmek zorunda kaldı. ve fakat dikkatli bakan bir çift göze hiçbir filtre işe yaramazdı.

sanıyorum hiç pappparazi takip etmiyorsunuz bayım, sizi eşrefle kınıyorum. cık cık cık

la petite mort dedi ki...

tamamen doğru ancak selda bağcan bu türküyü kul nesimiden tırtıkladı hatta türkünün meşhur olduğu ilk yıllarda çorumun şapinova köyünden nesiminin torunu olduğunu iddia eden bir adam şarkının telif hakları için bağcana dava açmış. sonrasında garibim kazanamamıştır. fakat elinde el yazması olarak kaynak gösterdiği yazıyı dünyanın en prestijli okullarından kilis yedi aralık üniversitesi hcaları 17yyden kalma olduğunu onaylamışlar. fakat işin enterasanı o yazıda ne yazdığını kimse anlayamamış ancak ben inanıyorum pagan türküsünün orjinal metni yazıyor.

Adsız dedi ki...

hmm, hikayenin başını kaçırmışım demek ki. yalnız konudan epeyce uzaklaştık yine. heran adsız bir şovalye çıkıp yeni bir ültimatom verebilir.

la petite mort dedi ki...

bu sefer benim sularımdayız. desturum olmadan ültimatom veremez herhangi bir adsız ve ya densiz.