postmodern arınma yazısı

3 Şubat 2013 Pazar


herkesin ucundan biraz çaldığı, yirmisekiz günü ile otoriteye karşı duran, yılımız son ayına girdik. artık arınabiliriz. bunu yapmak için metotlardan birisini ben söyleyeceğim. isterseniz siz de metotlarınızı söyleyin. daha çok arınalım. bu ay arınma ayı. size verdiğim bu müjdeyi anlamayacağını düşündüğünüz kimseye söylemeyin. eğer söylerseniz anlamazlar. denir ki; ne zaman bir müjde anlaşılmazsa tam o esnada masai mara'da bir hayvan avlanırmış.
metot: çalan şarkıyı en az iki kere dinleyin. fransızca anlayabiliyorsanız ikincisinde eşlik edin. eğer anlamıyorsanız yakaladığınız kelimelere eşlik edin.
tercih: bu güzel ayın tek sayılı günlerinde bunu en az bir kere yapın.
tercih iki: çift sayılı günlerinde doğum günümü kutlayın. beni masum görmüş ilk ve tek aya arınma dualarımızı edelim.
zaruret: sevgililer gününde sevgilinize onu sevdiğinizi söylemeyin. o da size söylemesin. çünkü bu arınma ayında herhangi bir gün özel kılmaya çalışılmaz. benim doğum günüm bile. sevgiliniz yoksa sakın ahlanıp vahlanmayın. denir ki; arınma ayında ahlanıp vahlanırsanız yeryüzündeki bir okyanusta bir köpek balığı avına sinsice yaklaşır.

söylemiş miydim? tüm güzel şeyler şubatta olur. şubatımız kutlu olsun.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

bu güzelim çift sayılı günün onyedinci saatinin kırkyedinci dakikasında kutsal doğum ayın kutlu olsun.
iyi ki? bilemiyorum zira kendiminkinden de emin değilim.

bu ayı severim. daha az çalışıp aynı parayı alıyorum kafasıyla muhasebeye attığım ufacık pandiğe sevinecek kadar zavallı durumda olsam da farketmez. "pandiğin büyüğü küçüğü olmaz" der bir hızır dereli atasözü.

gelelim arınma metotuma: bu ayın (mart da olur) tüm ikiz asal günlerinde dilediğin şarkıyı açıp kafayı riff gibi sallıyosun. ister ismail yk dinle ister j'aime farketmez mühim olan kafayı 360 (460 da olur) derece döndürmektir. şükür ki saç modelimiz riff le aynı ve hatta saç ıslaksa daha iyi arındırır insanı (kamuya kapalı alanları tercih ediniz) eğer arıtacak bi kafanız yoksa denemeyin!
denir ki; eğer ne yapsa arınamayacak kafaya sahip insanlar arınmaya çalışırsa pan fülüdünü çalmaya başlar.
ve bu durum tüm hayvanların avlanmasından daha tehlikelidir

güzel şeyler olsun,
mümkünse her ay.

sevgiler

la petite mort dedi ki...

onyedinci saat kırkyedinci dakkada beliren kutluluk zuhuru sendenmiş aldım çok güzelmiş. şubat ayı çok kazandıran aydır demişler. ve bir loser derili atasözü der ki son pandik atıldığında son ırmak kuruduğunda son ceylan vurulduğunda paranız ve teknolojiniz ne işe yarar. bunun üstüne hoca da durur mu yapıştırmış cevabı. biz büyük pandikler atan küçük insanlardık diye.

yarın ve ayın yedisinde metodu uygulayacağımdan emin olabilirsin ve bunu goran bregovicden ederlezi ile yapıcam. eğer mesai saatlerine yetişebilirsem kaymaklık binasında yapmayı düşünüyorum.

Emilia dedi ki...

artık arınalım.
metotları uygulayacağım. aramızda.
anlamazlar zaten. ne zaman anladılarsa.

kimse ve hiçbir şey ölmesin diye, ahlanıp vahlanmayacağım da.

tüm güzel şeyler, herhangi bir ayda olmalı artık.

şubatımız kutlu olsun..

sisifos dedi ki...

geçmiş doğun künün kutlu olsun

la petite mort dedi ki...

Arınma metodu önerinin var mı? Varsa onu da yapalım.

la petite mort dedi ki...

Geçmiş gelecek tüm doğum günlerim adına teşekkür ederim.

Emilia dedi ki...

ben onu hiç beceremedim ki. senin metotlardan devam edeceğim sanıyorum.

la petite mort dedi ki...

metotlarımız halka açıktır