single malt

27 Nisan 2015 Pazartesi
yazdıklarımda bir yahut iki kişi var. üç kişilik yazılarım yok. dört kişilik hayal gücüm dahi yok. çevremde ne kadar çok insan var oysa ki. görseniz sosyal dersiniz. neden bu yalnızlık. kim beni bu hale koydu. hep mi böyleydim. evet hep böyleydim sanırım. geriye dönüp baktığımda bir sürü insan sayabilirim hayatımda bulunmuş. hala olanları da düşünün. yeni eklenenleri de düşünün. çok insan var. buna rağmen geri dönüp baktığımda kendime dair bir şeye hep yalnız olduğum zamanlar geliyor gözümün önüne. bir çocukken okula tek başıma gittiklerim, bir gençken okuldan tek başıma döndüklerim. dolmuşta ön koltuğa oturmaya çalışan bir genç. televizyon dahi olmayan sadece kitaplı ve tüplü sobalı odada oturuken ben. masasında çalışırken kimseye tek kelime etmeden saatlerce ekşi sözlük okuyan ben. sinemaya tek başına gitmek için kimseye haber vermeyen telefonuna cevap vermeyen ben. gecenin bir vakti odasından kalkıp dolaba bira almaya giden bir adam. çok sevdiği kadınla ilgili anılarında bile kadından ziyade onun yanına gitmek için tek başına bindiği otobüs olan bir genç. oysa inanın bana hayatımın o kadar büyük kısmında başka insanlar var ki. ve inanın bana onlar benim gerçekten yalnız olduğuma inanmayacak kadar bilmiyorlar bunu.

belki bu yüzden single malt viskileri seviyorum.


6 yorum:

Adsız dedi ki...

Belki de , aslında ve hep, son tahlilde yalnız olduğumuzun hepimizden önce farkındasındır...

la petite mort dedi ki...

ilk tahlilden beri yalnız olmak bunu gerektirir belki de.

drifter dedi ki...

Hah tam da yeri gelmişken noolcak bu alkole zam da zam durumları? Bi talisker bi lagavulin kaç para olmuş haberin var mı senin? single malt candır bilioz da içen var içemeyen var ööle ulu orta single malt diye blogpost başlığı mı konulur?

la petite mort dedi ki...

çoğunlukla içemeyen var. içip de burun kıvıranlar var. johnny walker kırmızı muamelesi yapanlar var. bunlar daha acı bulamamaktan. ayrıca talisker 250 ₺ civarında. asgari ücretle kıyaslamalara doyulmaz.

drifter dedi ki...

hiii ayıp burun kıvrılır mı hiç alla taş yapar valla.

öbür yorum şeysine cevaben;

İşte sizin sorununuz tam da bu ‘dostum’; inanç ve güven eksikliği...lidersiniz, kazanın önünüzdeki altı maçı olun şampiyon…Müslüm çalsın Dembaba oynasın; öyle olmuyo muydu O?
Onun dışında mirasyedilik müessesesi hakkında çok yannış düşünüyor olabilirsin. Sen hiç;
sırf dünya çok cennet biyer olsun niyetiyle;
hiiç bi vesile olmadan;
zaten ‘ iyi ulan bu pilotta çakmadı uçağı bi dağa’ diye diye gelip, biran
önce eve gitceene, duti friy sırasına girip;
eşe, dosta ve diğer kapsamındaki arkadaşlara (bu arada çok pis huyluyumdur, hem alıngan hem kinci… hani ilk cümledeki tırnak işaretini görmediysen diye bidaha dokundurayım dedim) malt fiski çeken mirasyedi gördün mü? Öyle mirasyedi mi olur?

la petite mort dedi ki...

beşiktaş şeysine cevap veririm fakat bunu renkli 'dostum' anlar mı emin değilim. çünkü bir takım tutmak farklı şey beşiktaşı tutmak farklı şey. ah biz kartalların amansız romantizmi.
bir mirasyedi düşünüyorum turkiyede satılmayan bir single malt alıp eş dost yahut bunlardan olmayan birilerini mutlu edip dünyayı en azından bir süreliğine ve bir kişi için cennete çevirsin. bir mirasyedi düşünüyorum bilsin cennet de cehennem de onun içinde.