bekirin alternatif tiradı

14 Nisan 2014 Pazartesi

çok güzel bir yemek tarifi var elimde, içinde et var, ot var, sebze, baharat, herşeyi güzel, tadına bakana kadar ağızdan su akıtan cinsten, ne seversen var işte içinde. kıvamı çok güzel, görünümü çok güzel, sunumu on numara, yanındakiler bir o kadar güzel. tadına bakana kadar her şey. tadına bakınca olmamış, kim yapsa olmazmış öyle bir olmamışlık işte. limonun çekirdeğini ısırmak gibi, kulak kirinin tadına bakmak gibi.
çok güzel bir hayat tarifi var elimde, içinde ne seversen var, ne dilersen koymuşlar, yanındakiler güzel, sunumu güzel, görünümü çok güzel. yaşayana kadar herşey çok güzel. sonra yaşıyorsun bir olmamışlık var, hani kim yaşasa olmazmış o hayat.
sonra fark ediyorsun bir şeyler bozuyor yemeği varlığıyla değil ha, yokluğuyla. diyelim ki senin dilin yok. burnun yok. o yüzden yemek olmamış.
sonra fark ediyorsun bir şeyler bozuyor hayatı varlığıyla değil ha, yokluğuyla. diyelim ki senin ruhun yok, duygun yok, ya da hepi topu yaşayasın yok. ama yaşıyorsun işte naparsın elden ne gelir. turşunun limon suyuyla mı yoksa sirkeyle mi daha güzel olduğunu düşünebilirsin en fazla. sonra yaşarsın işte, elden ne gelir. nasıl ki o yemeği dökmezsin, kıyamazsın dökmeye. hayat da öyle işte kıyamazsın ölmeye.

6 yorum:

gonca dedi ki...

evet. ve... evet.

la petite mort dedi ki...

ikinci eveti anladım ama ilki biraz muğlak.

Min'el Lâ dedi ki...

"kim yapsa olmazmış öyle bir olmamışlık işte."

Tarifin kabul eden, razı gelen, mecbur kalan hissine takıldı ayağım. Tökezleyecek oldum ilkin, şükür son anda toparladım.

'gibi'si kendinden daha gibi olan benzetmenin bu denli gerçek olması, ne güzel ve aynı anda nasıl da buruk. Olmayacağı oldurmanın 'gibi'si...

Söylemek istediklerim ile söylediklerim yer değiştirmiş olabilir. Kafam karışık. En iyisi kalkıp gideyim şimdi. Unuttuklarımı peşimden yollarsınız.

Selamlar

la petite mort dedi ki...

ardınızdan dört adet gibi üç adet de leonardo di caprio gönderdim paket ulaşınca bilgi lütfen...

Min'el Lâ dedi ki...

"leonardo di caprio" bahsi:

ya migrenden, ya saflıktan, ya cehaletten... ötürü anlayamadım. Varsın anlamamış olayım. Siz gönderdiyseniz vardır bir hikmeti.

la petite mort dedi ki...

olur mu öyle şey, migren neyse de diğerleri haşaa. bizim oralarda adettir, tabak boş gönderilmez bir iki edat, varsa biraz da oscar alamamış film yıldızı konup gönderilir.